Ако търсите препоръка за великолепен „женски“ трилър, току-що я намерихте!

Не знам защо, но още докато прелиствах „Съпругата помежду ни“ в книжарницата, бях сигурна, че ще ми хареса. Винаги съм си падала по онзи тип филми, в които мъж и жена си живеят щастливо в някоя красива къща и внезапно се появява грозяща ги заплаха, обикновено под формата на мистериозна дама, която ги дебне, прави им номера, дори се опитва да ги убие.

Разглеждайки книгата на Гриър Хендрикс и Сара Пеканен, имах чувството, че това ще е подобен вид трилър. Всъщност сюжетът няма толкова общо с описания, но се оказа великолепно заплетен и с множество неочаквани обрати.

Определила съм историята като отчасти женска, защото на места, особено в началото, романът наподобява захаросаните любовни истории, в които богат красавец се влюбва в младо момиче с обикновени финансови възможности и й поднася на тепсия един нов свят с просторни имения, алармени системи, диамантени огърлици и дизайнерски тоалети. Отгоре на всичко е съвършено внимателен, любящ и предусещащ всяко нейно желание.

В никакъв случай обаче „Съпругата помежду ни“ не може да се определи единствено като любовна история. Да, виждаме събитията през очите на главната героиня, наблюдаваме бурните й емоции, колебанията и страховете й. Но романът е най-вече пленителен трилър, който препоръчвам горещо, особено, ако търсите леко, ненатоварващо и същевременно интригуващо четиво.

Книгата на двете американски съавторки не е чак литературен шедьовър, но за мен беше наистина завладяваща и с ръка на сърцето си признавам, че в много ситуации бих я предпочела пред някои носители на престижни литературни награди. Не мога да разкажа подробно събитията, които се случват в нея, без да разкрия част от мистерията, но поне бих могла да опиша началото.

Първите страници ни запознават с бившата съпруга на чаровния и заможен Ричард, която не може да преживее загубената любов и е обсебена от мисълта за новата връзка в живота на някогашния си съпруг. Ванеса следи бившия си мъж и младата му годеница, крои тайнствен план срещу нея, обажда й се по телефона, за да я сплашва.

Междувременно годеницата разказва как се е запознала с този внимателен самоуверен мъж, който я кара да се чувства спокойна и защитена. Ако не се смята дребната подробност, че има неуравновесена бивша жена. Естествено, не всичко е такова, каквото изглежда. А какво е всъщност се разбира едва след два-три дни, или времето, което ще ви е нужно, за да стигнете до последната страница.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. 15.07.2018

    […] Тъй като напоследък съм на вълна трилъри, точно такъв тип реклама ми беше нужна, за да ме накара да се спра на тази творба и да очаквам да е поне толкова завладяваща, колкото „Съпругата помежду ни“. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *