Великолепието, наречено Книжарница

Ясно е, че щом човек види книжарница, трябва да се шмугне вътре и да прекара известна част от времето си за деня в ровичкане из рафтовете, разлистване и разглеждане на нови и не толкова нови заглавия.

В този смисъл книжарниците сами по себе си са приятни и атрактивни места, но, когато в тяхната сфера се намеси моден гигант като Gucci, тогава тези търговски площи се превръщат в същинско великолепие.

Новината, че от този месец в Ню Йорк е отворила врати именно книжарница на луксозния бранд добави още една локация към списъка ми с туристически обекти за посещение в този мегаполис, ако някога се осъществи желанието ми да стигна до него.

Всъщност магазинът за книги (основно артистични издания) е част от отворилия по-рано тази година огромен търговски комплекс на Gucci в бохемския квартал Сохо. Идеята е пазаруващите да разполагат с кътче, където да отмарят с книга в ръка, където да се провеждат културни събития и различни обществени или лични срещи.

Гледайки снимките обаче, книжарницата е забележителна и вероятно ще установи пълна независимост от останалите комерсиални площи в сградата. А навлизането в сектора на компания от ранга на италианския конгломерат доказва, че четенето, за добро или лошо, категорично е все по-голяма мода.

Харесай във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *