Игра на лъжи

Ето че и аз се разболях от COVID-19. В дните, в които се чувствах относително добре, си правехме компания с Рут Уеър и нейният роман „Игра на лъжи“. Чела съм и друга книга от Уеър, но тази ми се стори по-добра.

Четири приятелки от училище се срещат отново след много години. Поводът е неприятен – Кейт търси морална подкрепа от останалите заради намерени от полицията тленни останки, за които има подозрения, че са на отдавна изчезналия й баща.

Загадките и конфликтите от миналото се разглеждат през очите на една от останалите три млади жени, Айза. Тя не се колебае да се притече на помощ на бившата си съученичка, въпреки че има шестмесечна дъщеря. Партньорът на Айза се оказва на заден план и основите на общото им бъдеще се разклащат.  

Всяка от четирите дами се опитва да се справи с последиците от извършена огромна грешка, когато са били на по 15 години. Въпреки че са устроили живота си добре, вината и напрежението от нещо, което се е случило преди много време, все още не им дават мира.

Мога да опиша „Игра на лъжи“ като трилър, който не напряга прекомерно. Мистерията се разплита на фона на носталгични солени картини от едно безгрижно лято край морето, а главната героиня е сякаш на кратка ваканция със своето бебе. Поне докато ваканцията не започне да включва и някои екшън сцени.  

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *