Какво ли се е случило на тази жена?

Как ще постъпите, ако, докато си вървите по улицата, внезапно установите, че не знаете къде отивате, не помните името си, възрастта или семейното си положение? В такава ситуация попада Джейн, главната героиня в романа на Джой Филдинг „Виж Джейн бяга“.

Отгоре на всичко джобовете на жената са пълни с пари, а по дрехите й има кръв. По тази причина първоначално Джейн решава да не отива в полицията, а да наеме стая в хотел, където да опита да си припомни коя е.

Когато става ясно, че това няма да се получи, героинята е принудена да потърси някаква помощ и, тъкмо когато положението й става безнадеждно, случайността я среща с позната от миналото й, която й съобщава каква е забравената й идентичност.

За съжаление, Джейн продължава да не си спомня нищо. Не помни нито красивия си и грижовен съпруг, нито разкошната си къща, нито съседката или приятелите си. Очевидно се е случило нещо особено травмиращо, което е изтрило паметта на жената, или може би тя просто е напът напълно да изгуби ума си.

„Виж Джейн бяга“ е прекрасен трилър по мой вкус. Книга, в която няма особено страшни или кървави сцени, но пък е пълна с психологическо напрежение и множество обрати.

Текстът на български би могъл да бъде много по-добър, ако беше прегледан от редактор и коректор, но при положение че го прочетох безплатно онлайн, май няма как да имам особени претенции. Добрата новина е, че открих още няколко романа на Джой Филдинг в интернет и скоро може да се посветя на някой от тях.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *