Какво се случи с „Жената в каюта 10“?

Около 30-годишната британска журналистка Лора Блеклок, страдаща от пристъпи на тревожност, неизяснен статут в любовния си живот и неудовлетворени кариерни амбиции, е поканена на луксозен круиз, който е организиран специално за инвеститори и представители на медиите. На борда на кораба героинята става свидетел на нападение, вероятно убийство, но не е напълно сигурна какво се е случило заради тъмната нощ и многобройните питиета, съпътствали първата официална вечеря по време на пътешествието.

Лора безуспешно се опитва да открие мистериозното момиче, с което случайно се е запознала, потропвайки на вратата на каюта 10, и се убеждава, че именно то е жертвата на предполагаемото убийство.

Общо взето завръзката в „Жената в каюта 10“ на Рут Уеър звучи интригуващо, а романът разказва една сравнително интересна криминална история. Има мистерия, напрежение, обрати. Ако някога ми се удаде случай да пътешествам с круизен кораб, книга като тази би направила пътуването още по-вълнуващо.

Въпреки че я проследих с интерес обаче, интригата не е представена особено впечатляващо. Според мен на места стилът и развитието на действието бяха плоски и тривиални. Характерите на героите не бяха изградени много достоверно и някои от реакциите или емоциите им ми се струваха изкуствени и не на място.

„Жената в каюта 10“ става за разтоварване и запълване на времето – не мисля, че бихте скучали или отказали по средата. Но ако се колебаете между това заглавие и друго, което ви е препоръчано като интригуващо от сигурен източник, изберете втория вариант. Защото, след като прелистите последната страница на този роман на Уеър, е възможно да се запитате как се е получило така, че един потенциално добър сюжет не се е оказал толкова удовлетворяващ, колкото би могъл да бъде.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. 18.04.2021

    […] с Рут Уеър и нейният роман „Игра на лъжи“. Чела съм и друга книга от Уеър, но тази ми се стори […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *