Коледния Прасчо

Когато е замесена Дж. К. Роулинг, очакванията към дадена книга са завишени. С „Коледния Прасчо“, поне според мен, създателката на Хари Потър успява да покрие високия стандарт, поставен от предишните й произведения.

Това е историята на малкия Джак и неговата любима играчка – прасенцето Дипи. Двамата са заедно в добро и лошо, преживели са много и се утешават в трудни моменти. Понякога мекото текстилно прасе е единственото същество в целия свят, което е способно да разбере мислите и чувствата на Джак. Затова и трагедията е огромна, когато Дипи внезапно е загубен.

Мястото му се опитва да заеме друго прасенце. Новата играчка обаче изглежда, че няма никакъв шанс да притъпи болката в скърбящото сърце на малкото дете. Тъй като му е подарено по Коледа, новото прасе е наречено Коледния Прасчо. Принуден от обстоятелствата, Джак ще трябва да се довери на Коледния Прасчо и ще се впусне в стремглави приключения в неговата компания, целящи откриването и спасяването на Дипи.

В книжката има доста поучителни размисли и преживявания, които са поднесени по такъв начин, че в никакъв случай да не звучат назидателно. В сюжета са включени още: два развода, една проблемна тийнейджърка и няколко гневни изблика. На моменти Джак и Коледния Прасчо трябва да се справят със страховити създания и всяващи ужас обстоятелства.

Поради всичко това най-новата творба на Дж. К. Роулинг не е подходяща за съвсем малки дечица, но със сигурност тези, които биха харесали „Хари Потър“, биха чели с удоволствие и за премеждията на Джак. А защо самата аз съм се втурнала да си прекарвам времето с този определено детски роман, няма да коментирам в детайли. Да речем, че проверявам какво е съдържанието на една книжка, която Вики би прочела след пет-шест години. А и все пак – майките също са хора и имат право да обичат вълшебствата и приключенията!

Харесай във FacebookМоже да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *