Крайни изпитания на психиката в непредвидимия трилър „Булчинска рокля“

В живота на нежната, енергична и привлекателна Софи започват да се случват странни неща. Първо младата жена на няколко пъти забравя къде е паркирала, отменя уговорки, без да си спомня за това, губи подаръците, които е купила за специални поводи за своите близки…

Впоследствие отклоненията в поведението й добиват по-мащабни размери, включително и това, че Софи прибира в чантата си продукти от магазина, за които не е платила и за които дори не си спомня, че е взела. Но истинските й премеждия настъпват, когато започва да убива хора, изтривайки от паметта си подробностите за извършеното.

Героинята се впуска в шеметно бягство от полицията, като въпреки описанията на извършеното от нея, е сред малкото литературни убийци, на които читателят искрено съчувства.

Така започва да се разкрива сюжетът в психологическия трилър „Булчинска рокля“ на френския писател Пиер Льометр. А обратите в книгата, която прочетох буквално за няколко часа, следваха един след друг, като не ми позволиха да я оставя, докато не стигнах до последната страница.

Романът е изключително интересен, непредвидим и динамичен. Софи се превръща в смачкана психически, изтощена и гневна личност, загубила всичко най-ценно, но въпреки това бореща се за своето оцеляване. Героинята проявява неподозирана твърдост на характера предвид обстоятелствата, в които е поставена, а развитието на историята зависи от усилията, които ще положи, за да извоюва победа над своя най-голям противник в една разразила се истинска психологическа война.

Не смея да разкривам повече подробности, за не развалям удоволствието на бъдещите читатели на „Булчинска рокля“. Само мога категорично да заявя желанието си да се сдобия с още книги, написани от Льометр.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. 29.11.2018

    […] „Булчинска рокля“ Пиер Льометр създаде у мен много високи очаквания към […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *