Кървавият портокал

Ако кажа, че покрай вече 7-месечната Вики не ми остава никакво време за четене, бих поизлъгала. Остава, не е като да не остава, но напоследък май прекарвам това време предимно в Netflix. Нека обаче поне да спомена какво прочетох за последно преди маратона от два-три завладяващи сериала един след друг.

„Кървавият портокал“ е трилър, написан от британката Хариет Тайс. Това е и нейната първа творба. Прочетох я преди два месеца и чак сега се взех в ръце, за да кача нещо в сайта.

Книгата има интересен сюжет, но е излишно цинична на места. Може би Тайс се е стремяла да постигне един провокативен и запомнящ се литературен дебют, но според мене историята й само е загубила от това.

А ето накратко и самата история. Алисън е успешна адвокатка, която е напът да се издигне още повече в кариерата. Поема интересен случай на убийство, по който ще работи с не кой да е, а със своя любовник. У дома я чакат уж грижовен съпруг и малката им дъщеря.

Адвокатката, освен извънбрачна афера, има и проблеми с алкохола, което допълнително затруднява семейната хармония.

Клиентката по новия правен случай крие някаква тайна, която в крайна сметка ще бъде разгадана, а самата Алисън получава заплашителни съобщения – още една мистерия за разкриване от читателя.

Книгата става за четене, но не бих се съгласила с рецензията на задната корица – че е роман, който „дълго няма да напусне мислите, сънищата и съвестта ви“. Честно казано, едва си припомних за какво ставаше дума.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *