„Легион“ – три фантастични кримки

Ето, че Ники започва да става все по-креативен и склонен да споделя литературните си приключения. Този път той ще ни разкаже не за една, а за цели три книги, които наскоро е имал удоволствието да прочете. Творбите са свързани помежду си и явно са му направили голямо впечатление.

Ако искате да подхванете някое бързо и интересно четиво, то трите книжки на Брандън Сандерсън от поредицата „Легион“ са чудесни за целта. Книгите са една великолепна и успешна амалгама от фентъзи, трилър и кримка.

В тях главен герой е Стивън Лийдс, по-известен в обществото като „Легион“. Той страда от странна болест, подобна на раздвоението на личността. Но нещата са по-особени, защото множество личности в него се проявяват едновременно и, вместо да му пречат, те му помагат с различните си умения и способности. Именно поради тези си умения различни хора го наемат като детектив с разнообразни цели.

В първата книга Стивън се впуска в шеметно приключение, издирвайки фотограф, който е изобретил камера, с чиято помощ могат да се снимат отминали хора и събития, което разбира се може да доведе и до промяна на исторически и обществени събития.  В книгата са засегнати проблемите, които могат да възникнат при пътуване във времето.

Във втората книга фирмата за биотехнологии I3 го наема да открие откраднатия от моргата труп на един от пионерите в биотехнологиите, разработвал начин за съхраняване на информация в човешкото тяло. Ученият е успял да закодира свръхсекретна и доста опасна информация в гените си точно преди да умре.

В третата и последна книга един от аспектите на Стивън изчезва и жената, която му е помогнала да се справи и живее нормално със странната си болест, го вика за помощ. Поредицата от събития го отвежда до високотехнологична компания, която се занимава с различни методи за лишаване на хората от свобода.

С тази поредица авторът засяга множество теми като проблемите на новите технологии, политиката, вярата, мистериите на човешката психика. И всичко това е поднесено с лека доза хумор и неподправения стил на Сандерсън. Приятно четене.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *