Липсващ блясък в „Бижутата на Теса Кент“

Не знам коя е Джудит Кранц и какво друго е написала, но с романа си „Бижутата на Теса Кент“ определено не се е справила блестящо. Това е една рядко блудкава и повърхностна книга, за чийто прочит смятам, че заслужавам награда.

Бях решила да се отдам на леки и безгрижни книги това лято, затова и отделих толкова време на това произведение. Първоначално се надявах да стане по-интересно с напредването ми по страниците му, а от един момент нататък вече бях отделила толкова много време, че бях решена да го завърша така или иначе.

Историята: 14-годишно момиче забременява, а родителите й отглеждат детето като свое. Младата майка се отдава на кариера в киното и скоро се превръща в световноизвестна звезда. Омъжва се за милиардер, дай Боже всекиму, и започва да колекционира бижута. Отношенията с майка й не са добри, не е особено близка и с дъщеря си.

Самата дъщеря по някое време пораства и също става основен персонаж. Влюбена е в симпатично момче, което споделя чувствата й, но по някаква причина решават да не са заедно. Поне за известно време.

Така резюмиран, текстът би могъл дори да бъде интересен на места, но за съжаление е толкова нескопосано написан, че чак дразни с плитките си диалози и тотална плоскост на характерите. Дам – „Бижутата на Теса Кент“ заслужава единствено диагонален прочит през някоя много уморена вечер, в която човек е неспособен да различи какво точно чете, но пък има нужда от разсейване и не разполага с абсолютно никаква друга книга под ръка.  

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *