Не всичко е такова, каквото изглежда в „Смъртта на госпожа Макгинти“

Снимките на четири жени са публикувани в неделния вестник. Статия разказва за случили се трагедии в живота им преди много години и задава въпроса „Къде ли са те сега?“.

Госпожа Макгинти, която работи като приходяща прислужница в няколко семейства в китно английско селце, проявява силен интерес към публикацията. Изглежда разпознава някоя от личностите, описани във вестника.

Малко след това старицата е убита, а в дома й е инсцениран грабеж. Арестуван е нейният крайно несимпатичен наемател, следват процес и смъртна присъда.

Полицейският служител, водил разследването, обаче не е напълно сигурен във вината на осъдения. Ето защо решава да се обърне за помощ към великия детектив Еркюл Поаро, на когото се налага да прекара няколко крайно неприятни за него дни в лишена от удобства гостоприемница, докато води своето проучване на фактите и жителите на околните къщи.

Книгата е „Смъртта на госпожа Макгинти“, а автор естествено е Агата Кристи. Подновеното разследване ще премине през множество перипетии, а някои от героите ще се окажат не точно такива, за каквито се представят.

Гарантирано криминално удоволствие, съчетано с кулинарни неудачи и автентичния феодален дух на английската провинция.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *