Не отваряй тази публикация!

Великолепна смес от пророчества, извънземни, тайни и паранормалности

Няма как да има друго заглавие на отзив за „Не пипай тази книга!“ на Ян ван Хелсинг от „Не отваряй тази публикация!“. Естествено, никой не може да ви спре да кликнете на линка, а още по-хубавото, най-вече за ван Хелсинг, е, че никой не може да ви спре да си купите книгата.

Чудесен продукт с изключително комерсиална насоченост, но и наистина интересно четиво за всички любители на конспиративните теории, мистериите и загадките. Да, сред тях съм и аз! Без сериозен и продължителен анализ, какъвто не съм правила, не бих могла да посоча какъв процент от изложените факти в книгата са наистина факти. Иначе е ясно, че 90% от останалото съдържание са митове и препратки към древни легенди.

Хубавото обаче е, че те са така майсторски навързани и украсени, че се е получила великолепна смес от пророчества, извънземни, тайни и паранормалности. Ето защо, ако сте поне малко любопитни към заобикалящия ни свят и възможността в него да се крият безброй чудатости, ще изчетете „Не пипай тази книга“ на един дъх.

Никой не е казал, че става въпрос непременно за документалистика. Е, авторът вероятно би твърдял точно това, но не сме длъжни да вярваме на всичко, което ни се каже, нали.

Особен чар творбата придобива от твърдението, че всъщност е имало период от време, в който не е било възможно тя да се закупи свободно. Бърза проверка в Уикипедия показва, че, действително, има книги на Ян ван Хелсинг, които са били забранени в определени европейски страни, но „Не пипай тази книга“ не присъства сред цитираните заглавия. Нещо повече, причина за забраната не е това, че творбите разкриват някакви строго пазени тайни, а по-скоро, че подбуждат антисемитски настроения.

Имайки предвид всичко гореизложено „Не пипай тази книга“ със сигурност не може да се счита за достоверен източник на обективна информация. Но, ако просто искате да дадете воля на въображението си и да прекарате няколко часа с интригуващи теории, абстрахирайте се от противоречивата личност на автора и смело се осведомете по въпроси като: Съществуват ли тъмни сили; Тайното знание на тамплиерите;
Тайните на Хималаите; Супер децата от Китай и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *