Опасни слухове

Най-после да прочета една свястна книга. И под „свястна“ нямам предвид, че „Опасни слухове“ на Елин Хилдебранд е някакъв литературен връх, а че все пак има сюжет, герои, развиват се някакви страсти, въобще случват се разни интересни неща. Защото в последните месеци четях все книги тип „справочник“ или тип „самопомощ“.

Та „Опасни слухове“ си е роман отвсякъде. Лековат и пълен с красиви гледки и хора, с любовни авантюри, тийнеджърски драми и перипетии в приятелските взаимоотношения.

Действието се развива около всекидневието на две приятелки – Мадлин и Грейс. И двете са омъжени и с деца, но основното за първата е, че е щастлива в брака си, а за втората, че е богата и има разкошна градина.

Мадлин е писателка и страда от липса на вдъхновените за новата си книга, за която е поела финансов ангажимент пред своите издатели. Докато Грейс не й разказва интимни подробности от любовния си живот, които приятелката й решава да опише в романа си…

Междувременно градчето, в което двете дами живеят, е пълно с жители, чието любимо занимание е разпространяването на слухове. Оттук идва и заглавието, избрано от Хилдебранд, макар че клюкарстването само по себе си няма съществено отношение към развитието на събитията.

„Опасни слухове“ е книжка, на която спокойно може да отредите място в куфара, ако планирате ваканция, или просто да разлиствате вечер преди лягане, за да си осигурите спокоен сън.  

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *