„Остарях, преди да порасна“ – задължително четиво за всички непораснали момчета

Поредният принос за блога ми от Ники:

През един особено горещ летен ден миналата година в Пловдив влязохме с Нели да се скрием от жегата в една книжарничка. И като типични книгофили започнахме да се ровим маниакално из новите издания. Тогава пред погледа ми изведнъж попадна „Джеки Чан – Остарях, преди да порасна“. Будилникът за детското в мене започна да пищи неистово – едва ли има момче, което да не е гледало поне един от филмите на Джеки Чан и да не си е мечтало да прави такива щури каскади и боеве подобно на тези в неговите филми.

Книгата, написана в съавторство с китайката Джу Мо, представлява биографията на човек, запазил детското в себе си завинаги. Това е неговият собствен разказ за това как едно бедно момче успява с много труд и усилия и без да се предава да се превърне в кино легендата, която е днес.

Джеки ни разкрива своите мечти, говори за първата си любов, кара ни да се смеем на множеството комични случки, в които попада на снимачната площадка и в живота. Разказва ни за опасните си каскади и множеството травми, получени от тях, и ние разбираме как те ни най-малко не са успели да спрат този мечтател да се впусне в поредното приключение, което след това ще стопли сърцата на зрителите.

Тук актьорът ни говори за всичките си премеждия, грешки и успехи. С неподправено чувство за хумор той умело ни напомня както за лошите страни на богатството и славата и за сблъсъка с престъпния свят и мафията, така също и за доброто, което се крие у всеки от нас и което никога не трябва да загърбваме.

В „Остарях, преди да порасна“ има всичко, което бихме очаквали и от неговите филми.  Тази книга е приключение. А сега отивам да си пусна „Час пик“ за пореден път.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *