Очаквано удоволствие от криминалния роман „Неочакваният гост“

В една мразовита мъглива вечер в английската провинция се случва убийство. Трупът е открит на първия етаж в къщата му от непознат мъж, отбил се случайно да търси помощ за закъсалата си в канавката кола. На пръв поглед престъплението е извършено от красивата съпруга на убития. На втори – всеки един от неговото обкръжение би могъл да бъде убиецът.

Какво всъщност се е случило естествено се разбира едва на последните страници от краткия криминален роман на Агата Кристи „Неочакваният гост“. Творбата е прекрасна компания за някой като мен, който от два дни е в отпуск и се подготвя за празниците в края на годината, опитвайки същевременно и да си почине с книга в ръка.

Както обикновено, с малко и обикновени, но добре подбрани думи Кристи изгражда ярки персонажи и умело разкрива характерите им. Налице са и обичайният, но все така вълнуващ за мен декор – триетажно усамотено имение, суров английски климат, трагедия от миналото, амбициозен камериер, семейни неразбории.

Неслучайно се спрях на Агата Кристи като пръв избор при изпълнение на намерението ми за зимна почивка. Романът ми донесе очакваното удовлетворение и ми напомни колко е хубаво да попаднеш на добре замислена и поднесена криминална история.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *