Писма от Париж

Когато книгата е за Париж, няма как да бъде безинтересна. Първите няколко страници на „Писма от Париж“ за малко да ме убедят, че този роман на Джулиет Блекуел е сред редките изключения от горното правило. За щастие, с напредването на действието мнението ми се промени и дочетох тази всъщност приятна и лека история с удоволствие.

Главната героиня Клер е от малко градче в Луизиана. Загубила е майка си в катастрофа и е отгледана от своята баба. Когато пораства, заминава да учи в колеж, а след това си намира престижна работа в Чикаго. По всичко изглежда, че е постигнала успеха, към който се е стремяла, но истината е, че не се чувства удовлетворена.

Животът й се променя, когато малко преди да почине, баба й настойчиво я съветва да замине за Париж. Там Клер се опитва да разплете тайнствената история на една семейна реликва – красива гипсова маска на непозната жена.

Сред очарованието на френските улички, градини и аромати нашата героиня неочаквано започва и нова любовна история, а в края на романа научава и неизвестни факти за собствения си живот. Разбира се, разгадана е и мистерията около маската.

Харесай във Facebook

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *