Власт, секс и полуистини в „Анатомията на един скандал“

Софи е изисканата и красива съпруга на чаровния и влиятелен политик Джеймс, а Кейт е непоколебимата и амбициозна прокурорка, решена да изпрати Джеймс зад решетките в дело за изнасилване. Софи се опитва да вярва на Джеймс, да стои зад него и да запази семейството си, докато Кейт е убедена, че уж грижовният баща и съпруг е виновен и заслужава да бъде осъден.

Оливия пък е жената, която твърди, че е изнасилена, а част от показанията й напомнят за отдавна забравена история от колежанското минало на Джеймс.

Какво точно се е случило „Анатомия на един скандал“ разкрива постепенно и държи читателя в напрежение. Романът е написан от британката Сара Вон, която добре познава атмосферата в Оксфорд, където се развива голяма част от действието. Вон е учила английска литература там през деведесетте години на миналия век и очевидно се е сблъсквала отблизо с арогантността и чувството за безнаказаност на богатите колежани.

Наркотици, страст, власт, секс и амбиции – това са обичайните присъствия в младежките години на Джеймс, а по всичко личи и в настоящето му. Дали е виновен и доколко може да му се вярва? Софи ще трябва да си отговори на този въпрос и да прецени дали да остане с мъжа си въпреки всичко, или да избере друг път за себе си.

„Анатомия на един скандал“ заявява и стремеж да анализира сложността на взаимоотношенията в една двойка, компромисите, които са нужни, за да оцелее даден брак през годините. Понякога изглежда нормално да поставяш интересите на другия на първо място, но, когато това се превърне в редовна практика, вече започва да става ясно, че нещо в тази връзка сериозно куца.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *