Изящна Марина в поредната приказка от Барселона

С „Марина“ Карлос Руис Сафон за пореден път потапя читателя в магичната атмосфера на една мрачно-романтична Барселона, създавайки нежна любовна история, подходяща както за подрастващи, така и за техните родители.

Главните герои в тази приказка се впускат в приключение из улиците на града, за да разплетат една отдавна пазена тайна. Мистерията е преплетена с резултатите от усилията за надмощие над смъртта и съхраняване на любовта.

Марина всъщност е неземно красива девойка, която живее сама с болния си баща и с един доста претенциозен котарак в огромна стара къща. Близо до дома им се намира пансионът, в който се обучава 15-годишният Оскар. Веднъж, разхождайки се безцелно из любимата Барселона, момчето зърва привлекателната и сякаш безплътна девойка, като остава омагьосан от нея, обкръжението и историята й.

С този свой роман Карлос Руис Сафон не изневерява на блестящия си стил, който провокира въображението и създава герои и преживявания, които често напомнят по-скоро на поезия, отколкото на проза. Признавам си, че на едно-две места не можах да се удържа да не се разплача, но в никакъв случай не съжалявам, че посветих няколко дни на това изящно произведение.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *