Моята прекрасна съпруга

Пленителен и свеж трилър със странен, но, оказва се, доста завладяващ сюжет. Това е „Моята прекрасна съпруга“ на американката Саманта Даунинг.

Книгата е бестселър в списъка на „Ню Йорк Таймс“ и впоследствие е екранизирана. Дебютен издаден роман за Даунинг, която има още два трилъра. Те засега не присъстват на българския книжен пазар, така че може би ще ги мъча на английски.

В центъра на романа са съпрузи с 15-годишен брак, с две деца, красива къща и добри кариери. Любовната им история, както обикновено се случва, започва с много романтика и обещания. Минават години и щастливите семейни мигове изпъкват едва като малки островчета сред морето от рутината на всекидневието.

Докато поредица от събития не превръщат тази нормална двойка в зловещи убийци. Двамата възобновяват страстта в отношенията си, като започват да похищават и убиват красиви млади жени. Престъпленията се харесват особено много на дамата в двойката, а нейният мъж е готов на всичко, за да й угоди. И той самият обаче никак не е невинен.

Действията на съпрузите се отразяват на техните деца, но родителите не се отказват току-така от своите, както сами ги наричат, „извънкласни занимания“. Разбира се, краят е непредсказуем, а изненадите в сюжета следват една след друга.

„Моята прекрасна съпруга“ е от онези книги, които ненапразно са бестселъри. Просто наистина са много интересни, та дори и да имат някой и друг недостатък. Например, краят е малко нереалистичен, но пък не е нещо, което жестоко да ме е подразнило.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *