Топ мистериите на България

Тъй като обичам всякакви тайни и загадки, отдавна бях хвърлила око на „Топ мистериите на България“ въпреки тази дразнеща първа думичка от заглавието. Сега успях да завърша сборника на Слави Панайотов и определено си набелязах някои дестинации за в близкото бъдеще, когато, надявам се, отново ще пътуваме.

Всъщност основната полза от книгата е именно да ти даде идеи за туризъм из страната. Впечатляващи пещери, странджански забележителности, легенди от Родопите и много други споменати обекти вдъхновяват за планиране на пътешествия. Със сигурност има какво да се опознае из България и си заслужава човек да прояви допълнителен интерес към историята ни и местните предания.

Като недостатък мога да посоча, че авторът прехвърча от тема на тема, без да се задълбочава особено, но пък вероятно това и предполага форматът на този кратък туристически сборник, тип дълга онлайн публикация в личен блог. На моменти текстът се превръща в миш-маш от факти, предположения и конспиративни теории, но това не би ме подразнило толкова, ако не съществуваше поредицата от пунктуационни недоразумения и стилистични недостатъци.

За щастие, предоставената библиография насочва читателя към други източници, където вероятно много от споменатите мистерии са по-подробно разгледани. Ето защо книгата може да бъде ценна и като отправна точка към специализирана литература.

Харесай във Facebook

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *